Online és offline marketing


 

    Egy jól sikerült megfogalmazása szerint a marketing feladata a következő: "Vond magadra a figyelmet, tartsd fenn az érdeklődést, kelts vágyat, és válts ki cselekvést!"  Ma már senki nem merné azt kijelenteni, hogy van egy jól működő marketing csatorna, amit önmagában hatékonyan lehetne használni. Nap, mint nap rengeteg impulzus éri a felhasználókat minden létező fronton, ezért elengedhetetlen, hogy az általunk közvetíteni kívánt információkat is összehangoltan, egységes képet kialakítva jelenítsünk meg minden felületen. A többcsatornás vásárlók átlagosan több, mint 3-szor annyit költenek, mint az egycsatornás vásárlók. Komplex marketing stratégiák felépítésével a potenciás vásárlók elérhetőek a boltban, mobilon, vagy a vásárlási útjuk bármely más pontján is.
    Egy sikeres marketing stratégia felépítése során minden létező lehetőséget meg kell ragadni a látogatóval való találkozásra úgy, mint: keresőoptimalizáció, hírlevelek, több csatornás marketing kommunikáció, hirdetések, partner programok stb. azaz minden olyan módot, amely lehetővé teszi, hogy a potenciális vásárló megkezdje a párbeszédet a vállalattal, tanuljon a vállalat termékeiről, szolgáltatásairól, amely információk megszerzése végül vásárláshoz vezet. Az online marketing, egy rendkívül gyorsan fejlődő ágazat. Ami tegnap működött, ma már nem biztos hogy fog.
    A végső cél az online marketingben, hogy minél több célzott oldallátogatót szerezzen egy honlap, azaz olyan látogatókat, akit valóban érdekel a honlap tartalma. Az oldallátogatókból, pedig kiváltson egy reakciót. Ez a reakció lehet azonnali vásárlás, de gyakran hírlevélre való feliratkozás is.